Simpele DIY buitenkeuken

Met het heerlijke zomerweer van de afgelopen weken, leven wij meer buiten dan binnenshuis. Zodra het kan gaan hier de deuren open en zijn we in de tuin.

Van s’morgens vroeg tot ’s avonds laat ben ik op vrije dagen daar te vinden. Niets heerlijker dan ontbijten in de eerste zonnestralen, met alleen het geluid van de vogels om mij heen. Of na een lange dag werken bijkomen in de tuin en daar samen eten. Buiten eten geeft mij een instant vakantiegevoel.

Een keuken voor buiten stond al lang op mijn wensenlijst, alleen wist ik niet of onze tuin hier wel geschikt voor was. Wij wonen in een tussenwoning en hebben een leuke, maar zeker geen gigantische tuin. Voor mij een uitdaging om de rest van de familie te overtuigen hoe zo’n keuken ook bij ons zou staan. Met behulp van een sidetable maakte ik eerst een proefopstelling, zodat ik een idee kreeg hoe het ongeveer kon worden en welke afmetingen ik wilde.

De proefopstelling werd goedgekeurd en ik kon aan de slag. In een folder van een tuincentrum zag ik een barbecue met daarnaast een tuinwerktafel. Een low budget keuken en prima om een zomer uit te proberen.

Nadat ik de juiste tuintafel had gevonden, heb ik hem eerst in de zwarte beits gezet.

Na het beitsen was het meeste werk eigenlijk al gedaan en kon ik me op het leukste deel richten, het afstylen. Met potten en pannen uit mijn eigen keukenkast, wat kruidenplantjes en een tafelbarbecue was mijn simpele tuinwerktafel in no time omgetoverd tot een buitenkeuken!

Aan de schutting bevestigde ik als ‘keukenrek’ een roede met haken. Praktisch en leuk. Het idee van het rek en de handige keukenrolhouder, die ik maakte van een kleerhangertje, kreeg ik van @anjawillemse, die ik volg op Instagram.

Om de keuken makkelijker te verplaatsten komen er nog wielen onder. Zo heb ik een extra afzetblad bij de tuintafel als iedereen thuis komt eten.
In de lades leg ik ’s avonds spullen die droog moeten blijven. Een must, omdat de keuken niet onder een overkapping staat. De frontjes van de lades krijgen leren handgrepen, gemaakt van reepjes leer uit een oude riem en worden dubbelgevouwen vastgezet met een schroef.

Ben heel blij met het eindresultaat en hoop dat ik je met deze eenvoudige DIY op een idee hebt gebracht.

liefs, Kaar XX

Geef een antwoord