Tuingeluk

Deze keer geef ik jullie een kijkje in onze tuin. Bij ons in de zomermaanden, een verlengstuk van de woonkamer. Omdat ik het zelf  heel leuk vind om te kijken hoe anderen huis en tuin hebben ingericht, hierbij een aantal plaatjes van hoe het er bij mij uitziet.

In de tuin hebben we verschillende zitplekken. ’s Morgens drinken we koffie op de steigerhouten loungebank, tussen de middag lunchen we op het kleine houten bankje en ’s avonds, na het werk, vangen we nog de laatste zonnestralen op bij het zitje voor de keuken.
Het buitenkleed kocht ik vorig jaar en heeft al op verschillende plekken in de tuin gelegen. Ideaal om snel sfeer te creƫren en minder mooie tegels te camoufleren!

Ook een directe sfeermaker en eyecatcher in onze tuin is de gave tuinposter. Deze is van @yvonnecup en ik ben er nog elke dag blij mee. De poster hangt nu twee zomers en ziet er nog perfect uit.

Accessoires van binnen verhuizen in de zomer bij mij  vaak naar buiten. Kussens, krukjes, bijzettafeltjes, plaids, vachtjes, verlichting, veel spullen van binnen zijn ook prima geschikt voor gebruik buitenshuis. Bij wisselvallig weer helaas wel extra werk om alles ook weer naar binnen te sjouwen, want nee, nog steeds geen overkapping hier, maar dat mag de pret niet drukken.

Gekochte waxinelichthouders, maar je maakt ze net zo makkelijk zelf van lege potjes en een ijzerdraadje.

Solarverlichting vind ik ideaal. Deze lampionnen verlichten ’s avonds de tuin met warm licht en overdag staan ze gewoon super leuk.

Aan de schutting heb ik een lichtsnoer bevestigd. Deze lampjes werken op batterijen, maar er zijn ook uitvoeringen verkrijgbaar die op zonlicht of het lichtnet werken. Ik heb het snoer niet altijd aan, tegen de zwarte achtergrond zijn de lampjes zo ook al heel decoratief.

Nieuw en een echte blikvanger is de grote bamboe lantaarn die hangt in de doorgang naar het buitenkeukentje.

Tussen de struiken tegen de schutting aan hebben wij een spiegel opgehangen. Dit geeft een ruimtelijk effect en het lijkt alsof de tuin hierdoor meer diepte krijgt. Het lijkt zo of de tuin veel verder doorloopt en dus groter is.

Zodra het weer het toelaat, kun je me hier vinden.

Ik wens jullie nog veel fijne dagen en avonden buiten!

                                                                                                                      liefs, Kaar XX

One Reply to “Tuingeluk”

  1. Beste Karin
    Super mooi hoe je sfeer brengt in je huis. Ik heb geprobeerd het zelf op te zoeken maar je geeft aan de loungebank gemaakt te hebben en vind het erg mooi zonder leuningen maar weet je ook nog waar hij is gemaakt en wat de afmetingen zijn?

    Groetjes
    Krista

Geef een antwoord