Het perfecte plaatje…real life vs Instagram.

Hoe doen al die vrouwen dat toch? Dat perfect gestylde huis, met die waanzinnig mooie en vooral grote tuin op Instagram. Kamers die verantwoord en schoon ingericht zijn en waar nooit rommel, troep, vuile vaat en was te zien is.

Ik weet niet of al die mooie huizen er in real life ook echt zo uitzien, maar bij ons is dat zeker niet het geval. Op Instagram lijkt het misschien of  wij ook in een soort van VTwonen huis leven, maar niets is minder waar. Was het maar zo’n feest ;-).

Het is vooral een kwestie van slim fotograferen. De kunst van het weglaten, bijsnijden en de foto helderder maken of bewerken met een filter. Alleen dat laten zien, wat je wil laten zien. Hoe bewerk je een foto, zodat hij Instagramwaardig is? Ik geef je hier wat voorbeelden hoe ik dat doe. Een kind kan de was doen, maar….haal die was voor jouw perfecte plaatje, dan wel even uit het zicht.

Hier een voor en na foto van onze slaapkamer, die zoals je ziet, echt niet zo in een woonblad kan.

 
Vaak schiet ik een aantal foto’s en kies er daar dan een uit die ik bewerk. Dat doe ik heel eenvoudig met het fotobewerkingsprogramma van Instagram.

 
Op de foto van de keuken hierboven zie je goed wat ik bedoel met het weglaten van dat wat ik niet wil laten zien. Het koordje van het vouwgordijn heb ik even in het handdoekenmandje gelegd, het koffiezetapparaat uit het zicht geplaatst en de snijplanken voor het lelijke stopcontact  gezet.

Meestal als ik een idee heb, begin ik gewoon met het maken van een foto. Op die foto zie ik dan wat ik eigenlijk niet wil laten zien. Die spullen haal ik dan weg, zoals hier de mand met strijk en de strandtas aan de deurknop en ik klik opnieuw. Zo maak ik verschillende foto’s achter elkaar, zet de schoenen net even anders, zak door mijn knieën, maak de foto vanuit verschillende hoeken, totdat ik tevreden ben.

 
In mijn werkkamer heb ik het beste daglicht, witte muren en een wit werkblad. Hier maak ik vaak detailfoto’s of een flatlay foto (een foto van bovenaf genomen), omdat ik dan een rustige witte achter- en ondergrond heb. Soms leg ik het onderwerp van mijn foto op de grond, maar ik ga ook vaak op een stoel staan, om zo de foto goed van bovenaf te kunnen maken.

 
Tot zover mijn tips and tricks voor het maken van mooie plaatjes. Ik ga nu in het echte leven verder met het opruimen van mijn huis!

liefs, KAARXX

Geef een antwoord