Fresh, new year!

Januari.

De eerste maanden van het jaar, verlang ik naar ruimte en licht om mij heen. Zo gezellig en knus ik het in  december ook  vond met warme plaids en de kaarsen aan, in het nieuwe jaar wil ik vooral weinig spullen en vers, fris groen in huis. De boom en kerstattributen verhuizen weer naar zolder en zonder is de kamer direct al ruimer. Ik heb zin in schoon en opgeruimd. Dit is ook de maand waarin ik vaak de witkwast pak en een muur met witte verf opfris. Direct een snel en fris effect. Als ik toch bezig ben neem ik ook de bloempotten mee. De matte look van muurverf geeft een stoere look aan de pot.
Nu de dagen weer langer worden kijk ik reikhalzend uit naar de dag dat ik niet meer in het donker naar mijn werk hoef te fietsen.
De lente is nog ver weg, maar met voorjaarsbloeiers krijg ik toch een vleugje ‘spring’  in huis!

IMG_20180218_164719_276 (2)

Hyacinten, blauwe en witte druifjes zijn op dit moment overal te koop. In de tuincentra, maar ook bij het bloemenstalletje op de hoek en in de winkel waar je je dagelijkse boodschappen haalt. De bollen vind ik eigenlijk het mooist als ze nog maar net uit de knop zijn. Ik haal ze uit de plastic bakjes en zet ze overal in huis neer. Leuk in een glazen vaas, maar ook mooi zo alleen met de worteltjes in een grote schaal.

Papieren zakjes met een omgevouwen rand staan leuk als alternatief bloempotje. Wel even uit het zakje halen tijdens het water geven! De zakjes zijn gewoon papieren broodzakjes uit de supermarkt.

Tulpen zijn mijn lievelingsbloemen dit seizoen. Ik zet ze met vaas, in een paperbag of in kleine mini vaasjes bij elkaar op een blad. In de vaas weinig water, zodat de bloemen niet te hard groeien.

Zodra de bollen te groot naar mijn zin worden, zet ik ze in een schaal op de tuintafel buiten. Daar groeien ze minder snel, maar geven mijn  grauwe wintertuin wat pit.

De bloemen van de druifjes, knip ik af en zet ze in kleine vaasjes. Zo gaan ze langer mee en blijft het toch leuk en fris om naar te kijken.

LENTE in mijn huis en in mijn hoofd!

liefs, Kaar XX

Geef een antwoord