The lady with the lamp….de zoektocht naar de perfecte hanglamp

The lady with the lamp….de zoektocht naar de perfecte hanglamp

Veranderdrang, eens in de zoveel weken begint het bij mij weer te kriebelen en verander ik iets in huis. Kleine veranderingen zijn het vaak, zoals het verplaatsen van meubels of het tevoorschijn halen van spullen die ik tijdelijk op zolder heb opgeslagen. Soms geef ik een muur een andere kleur, zoals ik al schreef in mijn vorige blog. Grote veranderingen in huis hebben vaak iets meer voorbereiding en overleg met mijn echtgenoot nodig. Op de eerste plaats moet ik hem overtuigen waarom ik graag een andere bank, stoelen, tafel, et cetera wil. Vaak lukt dat wel en krijg ik van hem carte blanche, maar na al die jaren veranderingen in het interieur, heeft hij tegenwoordig wel een aantal voorwaarden gesteld. Als ik iets nieuws in huis wil, moet ik eerst het oude verkopen. Ik kan daar wel inkomen, merk dat ik het zelfs leuk vind spullen te verkopen en met dat geld iets nieuws aan te kunnen schaffen. Het is een sport geworden om op zoek te gaan naar voordelige items voor in huis. Uitverkoop of Marktplaats, de kick van goedkoop iets nieuws voor in huis scoren blijft leuk. Voordeel hiervan is dat het minder erg is als ik na een aantal jaar ergens weer op uitgekeken ben. Soms gaat het doorvoeren van een andere stijl in huis heel geleidelijk en ben ik er wel een jaar mee bezig. Daar kan ik, steeds als ik iets nieuws toevoeg, heel blij van worden. Een voorbeeld van zo’n geleidelijke metamorfose, is het vernieuwen van onze eethoek.

Ik ben begonnen met het verkopen van onze stoelen. Iets waar ik eerst niemand bij ons thuis enthousiast voor kreeg, omdat de stoelen heerlijk zaten en bovendien niet goedkoop in aanschaf waren geweest. Toch heb ik doorgezet en de stoelen op Marktplaats gezet.

Nadat ik de stoelen had verkocht, heb ik onze oude houten Ikea stoelen tijdelijk van zolder gehaald en af en toe een nieuwe stoel toegevoegd.

Lang leve de mix-and-match trend van tegenwoordig!

Toen de stoelen verwisseld waren, pasten de lampen boven de tafel niet meer. Ook de lampen heb ik snel via MP verkocht en met het geld kon ik op pad om nieuwe verlichting te kopen.

Via Instagram en Pinterest had ik ondertussen al ideeën voor andere verlichting opgedaan en de lamp die ik voor ogen had werd aangeschaft.

Helaas bleek de lamp, hoe leuk ook, niet mooi te passen bij de rest van de eethoek. In de verpakking en terug naar de winkel. Vele andere lampen volgden….. Vaak was ik enthousiast in de winkel en dacht ik echt ‘De lamp’ gevonden te hebben, maar eenmaal thuis kon ik er toch niet aan wennen. Of ik had een lamp die prachtig hing, maar die ’s avonds de kamer verlichtte alsof het een circustent was.

Gek werd ik ervan en soms ook wel moedeloos. Bleef maar kijken bij andere Instagrammers. Wat voor lampen hadden zij boven de tafel? Mensen gaven mij tips en ook vrienden en familie kwamen soms met voorbeelden van geschikte lampen aanzetten.

……. al die lampen werden opgehangen en uitgeprobeerd.

Uiteindelijk kwamen we thuis met een eenvoudige lamp van Ikea. De kleur, mat wit, vond ik mooi en de vorm ook. Het was niet de lamp die ik wilde, maar in de donkere wintermaanden moest ik toch iets boven de tafel hebben hangen. De lamp was te klein voor onze grote tafel, maar met extra verlichting van kerstlichtjes en kaarslicht kwamen wij de winter wel door.

In het nieuwe jaar ging ik weer enthousiast verder met mijn zoektocht.

Inmiddels had ik mijn droomlamp gevonden. De lamp Moon van VTWonen moest het worden. Alleen de prijs was nog even een struikelblok. Kadobonnen, kortingen, aanbiedingen, ik bleef zoeken naar een voordelige versie van deze mooie, stoere lamp. Mijn geduld werd aardig op de proef gesteld, maar op een dag, eind januari, kreeg ik een tip van een Instagrammer dat de lamp die ik zocht op Marktplaats stond! Opeens ging het snel. Ik deed een bod dat geaccepteerd werd en op zaterdagmorgen zijn wij de lamp gaan halen in het midden van het land. Diezelfde middag hing hij al te pronken boven onze tafel en ik zag dat het goed was! 😉

Eindelijk! De lamp hangt en past perfect in het plaatje dat ik voor ogen had. Het heeft even geduurd, maar na een zoektocht van ruim een jaar hebben wij de juiste lamp boven onze tafel! Het plaatje is compleet!

Mijn tip voor jou:
Blijf vooral zoeken en geef niet op als je iets in je hoofd hebt. Ook op Instagram worden vaak spullen te koop aangeboden. Verandering in huis hoeft niet duur te zijn.

Rest mij nog mijn lief te bedanken, die met oneindig veel geduld steeds weer een nieuwe lamp tijdelijk voor mij wist op te hangen!

ThanXX!

Liefs, Kaar XX

Geef een antwoord