Stylen met papieren broodzakjes

Vandaag deel ik wat simpele zelfmaak ideeën met papieren broodzakjes. Eerder liet ik jullie al zien hoe je van de ouderwetse broodzakjes  een paperbag maakt om voorjaarsbollen in te zetten. Massaal gingen jullie op zoek naar de papieren zakjes en deelden op Insta foto’s van jullie bollen in de broodzakjes met de hashtag #zakjevankaar. Super leuk dat iedereen zo enthousiast over deze eenvoudige DIY is!  Ik ben echt fan van deze zakjes en gebruik ze voor van alles en nog wat. Lees snel verder en doe er je voordeel mee!

Zodra de bollen uitgebloeid zijn kun je nieuwe in de zakjes zetten, maar een vetplant of ander klein plantje doet het ook heel leuk.

Met behulp van stempels, lint, touw en folie kun je zo’n plant in zak naar eigen idee inpakken en weggeven. Zakje bestempelen met een toepasselijke tekst, plant erin, de rand van het zakje omvouwen, touwtje erom binden en inpakken in doorzichtig folie.

Gebruik je fantasie en je hebt snel een origineel klein kadootje!

Als ik met een verjaardag geld geef, doe ik het geld in een zakje vouw de rand om, plak het zakje dicht met een mooie sticker en bevestig er een klein kaartje met een klemmetje of miniknijper aan vast.

Met Pasen zet je de zakjes gevuld met eieren op tafel. Met behulp van letterstempels stempel je een tekst, je vouwt het zakje om en vult het met echte of decoratie eieren.

Voor de kleintjes maak je Paashazen zakjes,of nog leuker, knutsel je samen met de kinderen de zakjes in elkaar en vult ze met chocolade-eitjes!

Hieronder zie je hoe je eenvoudig zo’n zakje maakt.

Met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden van de zakjes eindeloos. In mijn werkkamer heb ik de zakjes bijvoorbeeld met klemmetjes aan een metalen rek gehangen. Handig om al mijn rondslingerende spullen zoals bonnen, elastiekjes e.d. in te bewaren. Alles op een vaste plek en zo’n rek oogt ook nog eens heel decoratief. Twee vliegen in een klap!

Ook een idee voor in de zak: traktaties, bloemzaadjes of zelfgebakken koekjes.

Heb je zelf  nog meer leuke ideeën? Deel ze op Instagram! Gebruik daarbij de hashtag #zakjevankaar en ik zie ik ze voorbijkomen.

Liefs,

Kaar XX

Geef een antwoord