G r o e n g e l u k

20190424_111732

Fluitenkruid, de bermen staan er vol mee op dit moment. Zo mooi hoe uitbundig alles wit kleurt. Fris, licht en vrolijk. Prachtig vind ik het en ik geniet er dan ook met volle teugen van. Fluitenkruid heet fluitenkruid, omdat van de holle stengels fluitjes gemaakt kunnen worden. Het wordt ook wel ‘Hollands kant’ genoemd, omdat de bloemen zo fijn zijn. Jammer dat bij ons in de wijk het meestal binnen een week allemaal weer weggemaaid wordt. Zodra het Fluitenkruid hier bloeit voel ik me dan ook totaal niet schuldig om een paar takjes te plukken en ze thuis in een vaas te zetten. Meestal een vaas binnen en ook een buiten op de tuintafel.
Fresh flowers for free!

IMG_20180509_214110_511

Wit is echt mijn lievelingskleur voor bloemen en planten. De afgelopen jaren heb ik veel uitgeprobeerd qua kleurgebruik. Zo begonnen we ooit lang geleden met geel als basiskleur. Later kwamen er roze en paarse bloemen en planten, maar de laatste jaren kies ik altijd voor wit, grijs en groen als basiskleur. Alles in één kleur geeft rust in een kleine tuin. Daar komt bij dat ik wit prachtig vind combineren met het vergrijsde hout van de tuinmeubels en het zwart van de schutting.

In bakken en potten heb ik verschillende soorten siergrassen staan. Vind dat altijd zo mooi in de tuin! Grassen zijn decoratief, bewegen mee in de wind en geven meteen een relaxed vakantiegevoel. Siergras in een pot op het terras is ook nog eens makkelijk in onderhoud. In het voorjaar knip ik het gras af waarna het snel weer uitloopt. Elke soort heeft zijn eigen manier van snoeien. Het beste is om even de plant te googlen en op te zoeken hoe hij gesnoeid moet worden om het mooiste resultaat te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten grassen te koop, dus variatie genoeg.

IMG_20170603_174250_454

Om eenheid te creëren heb ik stoere kunststof potten in verschillende maten, maar wel allemaal in dezelfde antraciet-grijze kleur. Daarnaast vind ik zink ook mooi staan bij witte planten. Onderin de zinken bakken en emmers strooi ik eerst hydrokorrels en daarbovenop komt de aarde. De korrels zorgen er zo voor dat het water beter verdeeld wordt. Gaatjes onderin de potten zorgen ervoor dat het water weg kan.

Vorig jaar ontdekte ik bij een plantenwinkel in Delft het zwarte viooltje. Dit jaar hadden we niet een heel strenge winter en ik was dan ook blij verrast te zien dat het viooltje weer opkwam. Super mooi dat zwart in combinatie met de zinken emmer! Bij het tuincentrum hebben ze nu ook zwarte petunia’s. Deze week dus nog maar even een fietstochtje daarheen om ook die te scoren!

IMG_20180502_205139_851
IMG_20160911_153258

Blij met onze tuin, een groene oase en een heerlijke relaxplek!

liefs,

Kaar XX

Geef een antwoord