Laat de natuur het werk doen.

Een tijdje geleden ontving ik van de makers van @seepje-official een pakket met een aantal van hun producten. In de supermarkt waren de opvallende verpakkingen mij al opgevallen en ook op Instagram zag ik al een paar keer de mooie lichtgroene – en blauwe flessen voorbijkomen. En met zinnen als vers geperste lentegeur, zon – op je bol – geur en ochtend in – het – bos geur was mijn nieuwsgierigheid  gewekt. Van mijn moeder leerde ik al dat je standaard Groene Zeep in huis moet hebben en vlekken met Ossengal zeep verwijderd. Zelf hang ik, zodra het weer het toelaat, de was buiten aan de lijn. Alles voor een beter milieu en dus wilde ik de schoonmaak- en wasmiddelen van dit nieuwe merk graag zelf uitproberen.

De producten van Seepje worden gemaakt op basis van superschillen. Zo worden b.v. de lege sinaasappelschillen van het verse sap bij Albert Heijn gebruikt voor het afwasmiddel! In één fles worden negen overgebleven schillen verwerkt. Je vaat wordt zo natuurlijk schoon en het ruikt ook nog eens heel lekker!

Bij mijn vakantiespullen staat nu al een fles klaar, zodat ik straks op Terschelling  de campingafwas kan doen, zonder het milieu extra te belasten. Dat voelt goed!

Ook de allesreiniger doet wat ik ervan verwacht. Net zo schoon als met mijn gewone schoonmaakmiddelen en ook hier weer een heerlijk frisse geur. De allesreiniger is gemaakt van superschillen uit de Himalaya. De schillen van vruchten uit India en Nepal bevatten een natuurlijk soort zeep. Dit schoonmaakmiddel bestaat voor 90% uit superschillen-extract.

De producten van Seepje zijn hierdoor goed voor het milieu en bovendien worden er voor de schillenboeren betere leef- en werkomstandigheden gecreëerd.

De grootste uitdaging was voor mij om te gaan wassen met de schillen van Seepje. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar wel wat sceptisch tegenover stond. Eerst zien en dan geloven. De schillen voor de was moeten in het  bijgeleverde waszakje in de trommel van de wasmachine. In het bakje van de wasverzachter gaan een paar druppels etherische olie.
De was is net zo schoon en fris als ik gewend ben en met een zakje schillen kan ik drie wassen draaien! Ik ben om!

Als experiment vond ik het leuk om een keer op deze manier met schillen mijn was te doen, maar het vloeibare wasmiddel vind ik zelf prettiger.

Zo wassen we samen de wereld schoner en mooier! staat er op de verpakkingen van Seepje en daar sluit ik me graag bij aan.

Ik ben fan!

Liefs,

Kaar XX, de gelukkige huisvrouw! 😉

Deze blog is tot stand gekomen in
            samenwerking met
            http://www.seepje.nl

Geef een antwoord