VERANDERDRANG…..

Als er iets in ons huis al vaak veranderd is, dan is het de eethoek wel. Verschillende tafels, stoelen en lampen hebben wij door de jaren heen gehad.
De eettafel die wij nu hebben, gaat alweer een tijdje mee. Door te wisselen met stoelen en lampen heeft hij er al vaak totaal anders uitgezien. Zo hebben er verschillende stoelen bij gestaan, eenvoudige Ikea exemplaren, maar ook luxe met stof beklede stoelen. Deze zaten erg lekker, maar ik vond ze te zwaar voor ons interieur.

De stoelen die nu om de tafel staan bevallen goed. Ze zitten lekker en geven ons huis een lichte en frisse uitstraling.

In een vorige blog schreef ik al hoe lang wij op zoek zijn geweest naar de juiste verlichting voor bij de eethoek. De lamp Moon van VTWonen, die hier nu hangt, vond ik op Marktplaats. Na lang zoeken en verschillende lampen uitproberen, hangt deze nu alweer een tijd boven onze tafel.

Met het wisselen van de seizoenen, verander ik graag de opstelling in huis. De tafel, die in de zomer bij de openslaande deuren staat, zet ik tegen de muur. Zo creƫer ik een knusse hoek. De tafel draai ik een kwartslag en de stoelen verhuizen mee. De lamp verplaatsen gaat helaas wat minder makkelijk, een probleem dat denk ik wel herkenbaar is. Hoe vaak heb ik niet gedacht hoe fijn het zou zijn als de lamp net zo eenvoudig verplaatst kon worden als het verschuiven van de tafel.
Als je bij ons naar het plafond kijkt, zie je precies alle plekken waar ooit een lamp gehangen heeft. Niet echt iets waar ik heel erg blij van word.

Waar ik wel heel blij en enthousiast van werd, was toen ik las over een nieuw ophangsysteem voor hanglampen, waarmee nieuwe gaten in het plafond niet meer nodig zijn als je de tafel verplaatst of de inrichting verandert.

Lightswing.nl is een Nederlands bedrijf dat een ophangsysteem voor hanglampen bedacht, waarmee je je lamp gemakkelijk verplaatst naar een andere plek aan het plafond! Geen lelijke gaten meer boven je tafel.
De Lightswing monteer je (of iemand die je het heel lief vraagt) eenvoudig over het bestaande lichtaansluitpunt in je plafond. Handig is dat er een mal bij de beschrijving zit, die precies aangeeft waar je de gaatjes moet boren. Toch gaatjes? Klopt,maar daar zie je niets meer van zodra alles bevestigd is.
Als het systeem hangt, schuif je heel gemakkelijk de lamp naar de juiste plek boven je tafel, doordat de Lightswing horizontaal in de rondte kan draaien en over het bevestigingspunt heen en weer kan schuiven. Ideaal!

Het systeem is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik koos voor de https://lightswing.nl/product/single-wit/, omdat deze kleur tegen het plafond minder opvalt. Heb je twee lampen hangen dan is er ook een twin-versie te koop.

Een super oplossing voor iedereen die, net als ik, graag om de zoveel tijd de boel omgooit!
Veel schuifplezier!

Liefs, Kaar XX

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met https://lightswing.nl/

Geef een antwoord