Slow living

Wat is het een bizarre tijd waarin we leven.
De afgelopen maanden waren hectisch en onzeker. We boften dat we door de mooie zomer veel buiten konden zijn en wij hadden het geluk dat we toch op vakantie konden naar onze vaste stek op Terschelling. Daar zochten we zoveel mogelijk plekken op waar niet veel mensen waren en hadden zo toch een paar redelijk ontspannen weken samen.

Terug in de Randstad probeer ik, als ik niet hoef te werken, de drukte te vermijden en blijf ik zoveel mogelijk thuis.
Thuis, de veilige basis, waar ik tot rust kom en waar ik probeer de stress van buiten te laten voor wat het is. Wat mij daarbij helpt is het creëren van een rustige en opgeruimde omgeving. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, zeggen ze en voor mij werkt dat ook echt

Nu het buiten echt herfst is, we ’s ochtends in het donker de deur uitgaan en het ook ’s avonds steeds korter licht is, geniet ik ervan het binnen gezellig en knus te maken. De vachtjes, plaids en kaarsen heb ik weer tevoorschijn gehaald en met een grote pot thee, een boek of een fijne serie op tv, kan ik echt genieten van het leven binnenshuis.

Vaste ochtend routine.
Zodra ik ’s morgens beneden kom zet ik mijn @Geurwolkje aan en ontstaat er direct een heerlijke geur die zich door de kamer verspreidt. De diffuser reinigt de lucht in huis en met een antibacteriële olie verhoogt het ook mijn weerstand. Een fijne bijkomstigheid in deze tijd. Om de dag energiek te beginnen, kies ik vaak een etherische olie die verfrist en energie geeft. Pepermunt, Fris Briesje of Happiness zijn mijn favorieten.

Ik ben aardig verslaafd geraakt aan mijn diffuser en hij draait hier dagelijks overuren.
Als ik thuiskom na een dag werken gaat hij aan en met een kop thee en een tijdschrift op de bank neem ik even tijd voor mezelf om te ontspannen en de dag van me af te laten glijden. Dat laatste lukt steeds beter nu ik iets nieuws ontdekt heb. De de-stress theeën van @Geurwolkje. Ik was al fan van hun diffuser en etherische oliën, maar de thee had ik nog niet ontdekt.

Me time.
Twee keer per dag drink ik nu een kop van deze 100% biologische thee zonder theïne. Een moment bewust even niets moeten en in de relaxmodus.

Avond routine.
Het afgelopen half jaar sliep ik, door allerlei omstandigheden, erg slecht en regelmatig lag ik ’s nachts klaarwakker.
Nu neem ik, voor ik naar bed ga, eerst nog een kop ‘de-stress slaap lekker’ om te ontspannen.

Om ervoor te zorgen dat we ook allebei beter slapen, hebben we sinds kort een tweede diffuser naast ons bed staan. Die gaat een uur voordat we naar bed gaan aan. Het zacht kabbelende geluid van het water en een paar druppels sinaasappel- of lavendelolie zorgen ervoor dat we rustig en helemaal ‘zen’ in slaap vallen!

Liefs, Kaar XX

Feels good, smells good. I’m happy!


https://geurwolkje.nl/collections/aroma-diffuser

2 Replies to “Slow living”

  1. Super leuk stukje met prachtige foto’s erbij Karin!! 👍😍😘

    1. Wat lief!
      Heb mijn dochter maar even laten figureren.;-)
      Dankjewel voor je reactie, Karin!

Geef een antwoord